Beskyt din IP og data når du surfer på nettet med en VPN

Onlinesikkerhed er den største udfordring i den moderne verden, som er forbundet på kryds og tværs, hvorfor det er vigtigt at tage det alvorligt. Med en VPN kan du kryptere din internettrafik, og beskytte dig mod nysgerrige annoncører.

VPN er en forkortelse for “Virtual Private Network”, og det bruges blandt andet til at beskytte din identitet på nettet. Det er en yderst effektiv måde at beskytte din forbindelse på, da en VPN forbindelse er så stærkt krypteret, at den stort set ikke kan brydes udefra.

Hvad er en sikker internetforbindelse?

Mange mennesker er ikke klar over, at deres færden på nettet faktisk er åbent for alle der bare har en smule forstand på at opsnappe informationer. Selv om man ikke har noget at skjule, så kan det være en fordel at kunne beskytte sig imod den form for interesse.

I den milde ende kan du finde sådan noget som f.eks. Facebook. Mange vil nok have bemærket, at så snart man har været inde på en side for at kigge på tøj, mad eller nogethelt andet, så er det ligesom om Facebook og andre steder på nettet kan læse ens tanker, og dermed viser reklamer for netop den slags varer man har haft kigget på.

I den mere alvorlige ende er de ekstremt voldsomme ransomware-angreb på både firmaer og private. Ransomeware-angreb er angreb fra hackere, der ved at opsnappe din IP adresse kan få adgang til din computer og måske installere en software, som krypterer dine data og gør dem ulæselige for dig, hvor de så måske vil afkræve dig for et penge bøløb for at du igen får adgang til dine data igen. I mange tilfælde aldrig får man aldrig sine data at se igen og har så spildt penge på ingenting. Det kunne også være de så dig som et nemt offer, og prøvede at presse flere penge ud af dig.

Disse hackere kan opsnappe din IP-adresse næsten hvor som helst du færdes på nettet, hvis du ikke er beskyttet. Det er bl.a. sådan noget, som en VPN forbindelse kan forhindre.

Hvilken VPN skal jeg vælge?

Der findes et hav af VPN udbydere. De bedste er dem der koster penge. De kan købes i mange forskellige prisklasser typisk mellem 10 og 100 kroner om måneden.

Langt de fleste har et brugervenligt program, du installerer på din enhed. Igennem programmet kan du så tilslutte dig forskellige servere rundt i verdenen, og på den måde surfe ekstra sikkert og anonymt.

VPN udbyderne har mange gange ekstra funktioner der følger med, der på hver deres måde gør produktet til mere sikkert. Det kan være dobbelt kryptering, sikkerhedsscanninger, blokeringer af reklamer og meget mere.

rss
Facebooktwitterlinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*